Itthon vagy - Magyarország, szeretlek

Damak is csatlakozott az „Itthon vagy - Magyarország, szeretlek" megnevezésű programsorozathoz, amely 2013. szeptember 28-án kezdődött egy Szüreti Bállal a Faluházban. A zenekar költségeit az önkormányzat finanszírozta, a bál egyébként batyus jellegű volt.


A mulatságot követően vasárnap folytatódott a rendezvény, ahol 13 órától főzőverseny vette kezdetét. Mintegy 19 amatőr szakács készített valamiféle finomságot a zsűrinek és a vendégseregnek. Minden versenyző 3 kg húst, tűzifát és kenyeret kapott az induláshoz. Ezzel egy időben, a Faluházban különböző társasjátékok, kártyajátékok várták az ide látogatókat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőség volt próbára tenni magukat ügyességi- és sportjátékokon. A pókerverseny egészen az esti órákig elhúzódott.

15 órától lehetőség nyílt megkóstolni a helyi bortermelők borait. A bórkóstoláshoz a kíséretet Adorján Béla biztosította tangóharmonikán. 18 órakor az egész napos versenyek eredményhirdetése következett, valamint a díjak átadása. A rendezvény zárásaként pedig lángra lobbant itt is a tábortűz, ezzel jelezve a település csatlakozását az országos rendezvénysorozat záróeseményéhez. 
Főoldal